Jak vybrat správný barový box do svého podniku? S těmito 4 tipy to hravě zvládnete!

26. October 2020
Jak vybrat správný barový box do svého podniku? S těmito 4 tipy to hravě zvládnete!
Žádný podnik se neobejde bez kvalitního posezení - vkusné boxy pak mohou být tím ideálním řešením.

1.    Kdo bude v boxu sedět?

Nejdůležitější otázkou, kterou musíte sami sobě položit, je "Do jaké provozovny vlastně box hledám a co od něj čekám?". Restaurační boxy mají sezení ve výšce okolo 50 cm od země, barové až 80 a více cm. Pokud vlastníte kavárnu nebo restauraci, návštěvníci se pravděpodobně budou cítit lépe v nižších boxech, které dokáží vytvořit intimnější a osobnější atmosféru. Boxy do baru je lepší zvolit s vyšším sezením - některé z nich mají i opěrku na nohy, ovšem pokud sáhnete po kousku bez opěrky, může tuto funkci plnit stůl. 

2.    Funkčnost a design v jednom

Nábytek by měl vhodně doplňovat celkový vzhled Vaší provozovny. Pokud tedy máte kavárnu zařízenou v historickém stylu, sytě červený sedací box ve stylu chesterfield se do ní asi hodit nebude. Naproti tomu, pokud zařizujete bistro v americkém stylu, může pro Vás být tou pravou volbou. Kromě designu se zaměřte i na jejich funkčnost. Máte menší podnik? Zvolte boxy na dřevěných nohou, které nebudou prostor opticky nijak zmenšovat. Naopak boxy s plným spodním dílem jsou výbornou volbou pro podniky s vysokým stropem a širokým prostorem.

3.    Restaurační boxy nemusí být pouze u stěny

Restaurační a barové boxy umisťují architekti i majitelé nejčastěji ke stěně, aby dokázali využít prostoru, který jim jejich podnik nabízí, na maximum. Dnes však najdete také modly, které mají zadní část chráněnou vkusným krytem. S těmito boxy nejste limitováni a můžete je v poklidu umístit například doprostřed své kavárny nebo bistra. Další zajímavou možností je pomocí nábytku opticky rozdělit prostor provozovny na více zón. Se současnými modely dokážete barové a restaurační boxy využít prakticky kdekoliv.

4.    Nezapomeňte, že o boxy se budete i starat

Při hledání ideálního boxu do své provozovny nezapomínejte na jeho údržbu. Pokud máte cukrárnu, látkové čalounění asi není tou nejlepší volbou. Základní vlastností materiálu by měla být odolnost - nejen proti nečistotám (shozený zákusek, rozlitý drink), ale i proti fyzickému opotřebování. Mezi materiály s vysokou výdrží patří kůže nebo ekokůže. Počítejte však s tím, že pokud ve své kavárně nebo restauraci nemáte klimatizaci, tak se v letních měsících mohou Vaši hosté na těchto materiálech cítit nepohodlně. Zásadní proto je vybrat box z takového materiálu, který co nejlépe plní Vaše specifické požadavky.

Jde Vám z těchto všech tipů hlava kolem? Nebojte se, náš tým je tu od toho, aby Vám co nejlépe poradil a pomohl s výběrem vhodného nábytku krok za krokem. V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat.